Sürdürülebilir Yeni Dünya Projemiz

Sürdürülebilir Yeni Dünya projesi  Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Birleşmiş Milletlerin 2030 yılına kadar ulaşmayı amaçladığı sürdürülebilir kalkınma hedeflerini bireysel bazda ve okul bazında destekleyecek etkinlikler yapmak amacı ile planlanmış bir projedir. Bu proje ile öğrencilerimize sürdürülebilirlik, sıfır atık, temiz enerji, iklim değişikliği, ekolojik bilinç , biyotaklit konularında farkındalık kazandırmak hedeflenmiştir.  Bu bağlamda öğrencilerimizin su ayak izleri ölçülmüş bu konuda alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur. Yine sıfır atık ve iklim değişikliği konusunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyesi Doçent Dr. Ece Ümmü Deveci okulumuza davet edilmiş ve öğrencilerimize  eğitim vermiştir. Öğrencilerimiz biyotaklit ve temiz enerji alanlarında model ürünler geliştirmişlerdir. Yine okul çevresinde atık toplama faaliyeti gerçekleştirilmiş ve çevre kirliliğine dikkat çekilmiştir. Öğrencilerimiz proje boyunca edindikleri bilgiler ile bir infografik hazırlamışlar ve okulun farklı alanlarında bu infografiği sergilemişlerdir. Ayrıca proje öğrencileri ileriki yıllarda alacakları mutfak atölyeleri derslerinde bu projede öğrendikleri bilgilerle mutfakta sürdürülebilirlik konusunda çaba göstereceklerini dile getirmişlerdir. Sıfır atık ve iklim değişikliği ile ilgili proje faaliyeti  Avrupa Mesleki Gelişim haftasında sunulmuştur. Bireylerin toplumu, toplumun dünyayı değiştirme gücünün yadsınamayacağı günümüzde ekolojik bilinç kazanan tek bir öğrenci çevresine ve dünyaya umut olmaya devam edecektir.    Sürdürülebilir Yeni Dünyanın Bilinçli Bir Üyesi Misiniz?  linkini tıklayarak öğrencilerimizin proje sonunda sizler için hazırladığı kısa teste ulaşabilirsiniz.

20-04-202220-04-202220-04-202220-04-202220-04-2022

Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 20.04.2022 18:50 - Görüntülenme: 789