OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adı altında 2008–2009 Eğitim Öğretim yılı birinci kanaat döneminde Hüdavend Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bünyesinde eğitim öğretime başlamıştır. İkinci kanaat döneminde onarımı ve tadilatı tamamlanan şimdiki binamıza taşınılmış ve halen bu binamızda Eğitim Öğretime devam edilmektedir.

Okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında eğitim öğretim yapmaktadır. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında Mutfak ve Servis dalları, Konaklama ve Seyahat hizmetleri alanında Ön büro dalı bulunmaktadır. Okulumuzun aynı zamanda 50 kişilik erkek öğrenci pansiyonu da bulunmaktadır. Okulumuzda 2008–2009 Eğitim Öğretim yılından itibaren Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi programı uygulanmakta ve aşçılık, servis elemanı ve ön büro hizmetleri alanlarında mesleki eğitim vermektedir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun adı Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

Okulumuz Müdür, Müdür Başyardımcısı,  3 Müdür yardımcısı, 14 Öğretmen ve 213 öğrenci ile Eğitim Öğretime devam etmektedir.

Yayın: 24.05.2018 - Güncelleme: 13.12.2019 13:24 - Görüntülenme: 1286